Gasprijzen stijgen; tijd voor een nieuwe en zuinigere CV ketel

De gasprijzen zijn de laatste jaren aan het stijgen. Dit wil zeggen dat u steeds meer gaat betalen om uw woning te verwarmen, en kunt genieten van een heerlijke warme douche of bad. Er wordt vaak vergeten dat er flink kan worden bespaard op deze kosten. Een verouderde CV ketel kan namelijk behoorlijk meer verbruiken dan een nieuw model.

Een nieuw model zorgt ervoor dat het gas veel efficiënter wordt verbruikt, zodat u er minder van nodig heeft. Dit resulteert in een lagere energierekening en u werkt direct mee aan een beter milieu. Er wordt namelijk aanzienlijk minder CO2 uit gestoten door deze vernieuwde CV ketels, ook wel HR ketels genoemd.

cv vervangenDe cv ketel vervangen kan dus een aanzienlijke besparen opleveren op de lange termijn. Natuurlijk is het een investering in uw woning, u zult de ketel eerst moeten aanschaffen. Alhoewel de ketels steeds goedkoper worden, zijn er ook mogelijkheden voor mensen die dit bedrag niet in 1 keer beschikbaar hebben.

U kunt namelijk een ketel leasen. In deze constructie betaald u een vast bedrag per maand aan de installateur. De ketel wordt betaald en vaak is er direct een onderhoudscontract inbegrepen, zodat uw ketel ook het jaarlijkse onderhoud krijgt.

Door het tijdig vervangen van uw CV ketel kunt u dus veel geld besparen. Dat kan oplopen tot wel honderden euro’s per jaar. Het is dus zeker het overwegen waard om hier eens naar te kijken. Ook als u het geld momenteel niet beschikbaar heeft zijn er dus mogelijkheden in de vorm van bijvoorbeeld een leasecontract. Informeer bij uw installateur naar de mogelijkheden voor uw situatie.